Min eftermiddag har mest inneburit turer mellan tvättstuga och lägenhet, rena konditionsträningen när man bor på 3:e våningen. Har även varit en tur på Willys med bästa syrrasonen Freddy för lite matshopping, alltid lika trevligt med hans sällskap oavsett om det är i en mataffär eller någon annanstans.
Letade febrilt efter Polarbröds nya "Rågstyrka" som ska innehålla väldigt mycket fullkorn men det fanns inte på en enda brödhylla. Lite konstigt att en så stor affär som Willys inte har en produkt som lilla Gema-livs i Köpingebro har... Man tycker ju att det borde vara tvärtom. Istället fick det bli det vanliga "Extrem" till kvällens varma mackor som ska gå lite åt medelhavet till.
Förra tisdagen hade vi tonfisk på våra varma smörgåsar, gott och inte så kladdigt som vi trodde det skulle bli:
Tonfiskmacka
4 skivor bröd
2 ägg
100 g philadelphiaost
1 burk tonfisk
2 msk kapris
2 msk hackad purjolök
1 dl riven ost (vi hade Västerbottenost)
Vispa äggen och rör ner osten till den är en jämn smet. Rör ner tonfisk, kapris och purjolök i smeten.
Klicka blandningen på bröden och strö på ost. Gratinera på 225 grader i ca 10 minuter.
När vi ändå har tonfisken upp på tapeten så kan vi tipsa er som gillar "icke burkad tonfisk" att Hemköp (kanske inte i hela landet men i alla fall i Ystad) just nu säljer frusen tonfisk billigt. Vi brukar hamstra på oss några lådor när de finns i frysdisken på vårt Hemköp och har gjort så även denna gången. Det är nämligen inte så ofta lådorna finns att hitta och de tar slut ganska fort har vi märkt. Letar ni bra recept på hur man tillagar tonfisk så hittar ni några här.
Nu tänkte jag sätta mej på balkongen och njuta lite av kvällssolen innan Håkan kommer hem och det är tid för kvällsfika. Kanske planera lite av maten som vi ska bjuda far på när han kommer hit på middag på torsdag.
Smaklig spis! / Anki
x