tisdag 31 maj 2011

Tisdagsmackan.

Äntligen har det blivit lite varmare och solen har varit på en bra humör hela dagen och visat sej från sin bästa sida, den utan moln framför. Visst blir allting lite lättare och visst känns det lite bättre när man kan fylla på förrådet med D-vitaminer?

Min eftermiddag har mest inneburit turer mellan tvättstuga och lägenhet, rena konditionsträningen när man bor på 3:e våningen. Har även varit en tur på Willys med bästa syrrasonen Freddy för lite matshopping, alltid lika trevligt med hans sällskap oavsett om det är i en mataffär eller någon annanstans.
Letade febrilt efter Polarbröds nya "Rågstyrka" som ska innehålla väldigt mycket fullkorn men det fanns inte på en enda brödhylla. Lite konstigt att en så stor affär som Willys inte har en produkt som lilla Gema-livs i Köpingebro har... Man tycker ju att det borde vara tvärtom. Istället fick det bli det vanliga "Extrem" till kvällens varma mackor som ska gå lite åt medelhavet till.

Förra tisdagen hade vi tonfisk på våra varma smörgåsar, gott och inte så kladdigt som vi trodde det skulle bli:


Tonfiskmacka
4 skivor bröd
2 ägg
100 g philadelphiaost
1 burk tonfisk
2 msk kapris
2 msk hackad purjolök
1 dl riven ost (vi hade Västerbottenost)
Vispa äggen och rör ner osten till den är en jämn smet. Rör ner tonfisk, kapris och purjolök i smeten.
Klicka blandningen på bröden och strö på ost. Gratinera på 225 grader i ca 10 minuter.

När vi ändå har tonfisken upp på tapeten så kan vi tipsa er som gillar "icke burkad tonfisk" att Hemköp (kanske inte i hela landet men i alla fall i Ystad) just nu säljer frusen tonfisk billigt. Vi brukar hamstra på oss några lådor när de finns i frysdisken på vårt Hemköp och har gjort så även denna gången. Det är nämligen inte så ofta lådorna finns att hitta och de tar slut ganska fort har vi märkt. Letar ni bra recept på hur man tillagar tonfisk så hittar ni några här.


Nu tänkte jag sätta mej på balkongen och njuta lite av kvällssolen innan Håkan kommer hem och det är tid för kvällsfika. Kanske planera lite av maten som vi ska bjuda far på när han kommer hit på middag på torsdag. 

Smaklig spis! / Anki
x

måndag 30 maj 2011

Laxwallenbergare och syrensaft

I går blev det en runda hem till Ankis far, en liten cykeltur och shopping tillsammans och därefter kaffedrickning och kakätning. En alldeles perfekt eftermiddag i lugn och ro, det behövdes efter allt farande i lördags:)
På väg hem igen så passade vi på att plocka syrener med oss, en hel påse fyllde vi med de väldoftande lila blommorna. I dag har de plockats av från sina stjälkar, sköljts och nu ligger de i en spann med vatten och socker. Vad det ska bli? Saft - så klart! Ni som följde våra eskapader redan förra året minns kanske att vi gjorde syrenblomssaft? Den föll oss väldigt väl i smaken så vi kör på samma recept i år igen, ni hittar det här!


Häpp! Färdig saft. Visserligen inte från årets skörd utan från förra våren. 
Ett bra tips på en väldigt god sommardrink är att frysa lite av den koncentrerade saften i iskuber och sedan slänga ner en isbit eller två i ett glas vitt vin eller bubbel.

Ett recept ska vi väl också slänga in i dag och det blir på lördagens goda laxmiddag:


Laxwallenbergare  2 port
250 g laxfilé
1 dl kräftstjärtar
1 msk potatismjöl
1 äggula
1 dl vispgrädde
ströbröd
vitpeppar
salt
Dela laxen i mindre bitar och kör dom i en mixer så det blir en färs. Tillsätt kräftstjärtar, potatismjöl, äggulor och grädde och kör det till en jämn smet. Krydda med salt och vitpeppar. Forma biffar av smeten och vänd dom i ströbröd. Stek på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
Garnera gärna med kräftstjärtar, gott att servera till är skirat smör, kokt potatis och gröna ärtor.

Till middagen drack vi ett vitt bubbel som vi köpte med oss hem från Budapest - oj vad vi ångrar oss att vi inte köpte ett par flaskor till! Det var väldigt gott, mycket bubblor och en frisk och fräsch smak.

Kommer ni till Budapest så håll ögonen öppna efter denna flaskan om ni gillar bubbel! Har ni plats så släng ner några flaskor till oss också i resväskan:)

Nu hoppas vi att ni får en härlig vecka, för några av oss blir det några extra lediga dagar.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

söndag 29 maj 2011

Vår utflyktsdag.

(varning för ett lååångt inlägg...)
Det blev en härlig runda igår, fråga bara Håkan som var så utmattad efter spänningen så han somnade i soffan runt 21.00! Anki däremot var så uppspelt att hon knappast kunde somna, vi måste låna bilen många gånger till och ge oss ut i vårt närområde, det finns så mycket att se och göra. Det blir ju inte så ofta vi ger oss iväg på sådana turer som denna, att cykla blir lite väl långt - till och med för Håkan:)

Underbara vyer, även om himlen täcktes av mörka moln.

Flera gröna salar att köra igenom

Vårt mål med resan, Kiviks musteri och en traktor med vagn...


Allt började med att vi blev inbjudna till Äppelblomssafari på Kiviks Musteri och det kunde vi bara inte tacka nej till, det lät så intressant när vi läste om det. Intressant var bara förnamnet, vår guide som var med på åkturen var så enormt kunnig och brann verkligen för sitt jobb att ha hand om deras ekologiska odlingar. Allt han visste om ekologisk odling delade han med sej av och det märktes att det verkligen var rätt man på rätt plats - härligt!

Vår guide, Göte, berättade om odlingarna, alla tester man gör där för att få bättre och bättre ekologiska lösningar på alla problem som finns med äppelodling - det finns en hel del! Av alla de medel som användes under t.ex 60-talet får inget användas idag - de är alla förbjudna! Någon frågade om det användes ättika, men tom det är "icke tillåtet"... Tyvärr är de flesta medlen som får användas ganska dyra (ibland 600 kr/hektar) och varar endast en kort tid (två dagar, sen måste nytt på) och detta är en av anledningarna till att det forskas på nya lösningar hela tiden. Men om man ska tro Göte, och det ska man, så är ekologiskt framtidens melodi - så är det bara!

Olika äppelträd från olika decennier, dessa är planterade på 50-talet. Stora och robusta med ordentliga stammar. 

Högt, högt uppe stannade vi så till för att få titta på de få äppleblommor som fanns kvar. 
 Vi bjöds på cider och tillfälle att njuta av utsikten som var enorm. Stenshuvud, Kristianstad, ja till och med Bornholm såg vi!

         
Äppelblommor.

När väl blommorna trillat av återstår detta, om några månader är det tid för äpplena att ta plats. Vi fick veta att det kommer folk från alla åldrar och områden för att hjälpa till med plockningen, många inom t.ex vården tar tjänstledigt under några veckor för att delta. 1000 kilo/person och dag plockas det! Det vita på bladen är svavel, ett av de ämnen som används i bekämpningen vid ekologisk odling. 

Ett tag förvandlades vi till paparazzis. Här bor Ulf Lundell. 

Lunch bjöds det på, god kalkon, äppelchutney, och så en smarrigt god potatissallad med, naturligtvis, äpplen i.

Naturligtvis shoppade vi loss i affären, perfekt att köpa med sej "gå-bort-presenter".

Matrundan pågår just nu på Österlen, och är ni sugna på att åka på äppelblomssafari så får ni ge er till tåls tyvärr, nästa gång det är dags blir nästa blomning, dvs nästa år. Men då tycker vi absolut att ni ska ge er till Kivik och åka med Göte på en runda bland träden!

Vi passade på att ta en runda ner i hamnen också för att besöka Buhres fisk.

Lite av det vi packade upp hemma. Havtornsdrycken är en av våra absoluta favoriter, den köpte vi en hel låda av...

Nu är dock en ny dag och nya insatser.  Vi ska styra stegen hem till Ankis far och höra vad han tyckte om salsan vi köpte till honom. 
Vad gör ni en söndag som denna?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

fredag 27 maj 2011

Enkel kasslergratäng

Så närmar sej helgen igen, kära läsare, och en arbetsvecka ligger bakom oss. För min (Håkans) del har det varit mycket jobb bakom kulisserna denna veckan, köttbullarna har gått åt som smör i solsken och idag har det tillverkats leverpastej i långa banor. Lite konstigt känns det att stå i ett rum för sej själv när man är van att vara ute bland kunderna i affären och underhålla dom i vanliga fall. Man saknar liksom den där vardagliga kontakten med alla och få höra skvallret som går på byn. Men istället så lyssnar jag på radion och snacket på favoritkanalen P1, många intressanta program där.

Förra helgen åt vi en gratäng med kassler, vansinnigt enkel att kocka till och vansinnigt god dessutom. Möjligtvis blev såsen lite väl rinnig så gör vi den fler gånger så kommer vi att reda av den lite.

Pressad potatis är ett perfekt hjälpmedel för att få i sej så mycket som möjligt av den goda såsen:)

Kasslergratäng med basilika och fransk senap  2-4 port
500 g kassler
2 stora tomater
1 dl grovt hackade basilikablad
2-3 msk fransk senap
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
peppar
1 pkt á 125 g mozzarellaost
Skiva kassler, tomater och mozzarellaost och varva skivorna i en ugnsfast form. Rör samman övriga ingredienser och häll ner i formen. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Vi hittade ett så galet tips på en salladsingrediens hos Tina så vi var bara tvungna att prova. Anki minns med bestämdhet att hon ofta åt på almfrön när hon var liten. Håkan minns med samma bestämdhet att han aldrig gjort det. Gjorde ni?




Härligt med grönskan, detta man ska ta fram och minnas i vinter när träden är tomma och det är grått ute.

I morgon blir det utflyktsdag för vår del, vi ska låna bil och ge oss ut på Österlen på spännande exkursioner. Kameran får följa med så ni också kan få "följa med", eller i alla fall få se vad vi hittat på för spännande saker. Det är nämligen matrunda på Österlen och det finns en hel massa kul att göra, kika här om ni vill veta mer.
Hoppas ni alla får en härlig helg!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

torsdag 26 maj 2011

Älgfärsbiffar och polisjakt.

Kan det vara möjligt, är det redan torsdag igen? Var tar tiden vägen egentligen, mindre än en månad till midsommarafton... Men det är väl ett bevis på att vi har roligt, fast vissa säger att det går fort när man blir gammal, men dom lyssnar vi inte på!

Idag har jag (Håkan) rullat en hel del köttbullar igen, jag har rullat och stekt 20 kilo! Då ska ni veta att det gjorde jag även för bara 2 dagar sedan... snacka om strykande åtgång!
Dessutom blev jag jagad av polisen i morse vid 5.30 när jag var på väg till jobbet! Egentligen var det inte mej dom var ute efter, de ville bara veta om jag hade sett någon vettvilling på cykel. Jag blev lite orolig att det var mej dom menade...

Älgfärsbiffarna som vi skrev om igår blir dagens recept till er;


Håkans älgbiffar   ca 8 biffar
7 hg älgfärs
1½ tsk salt
1 gul lök
3 kokta potatisar
1½ krm svartpeppar
2 krossade enbär
½ tsk timjan
2 ägg
1-2 dl grädde
Hacka löken fint och fräs den mjuk i smör. Riv potatisen fint.
Blanda samman alla ingredienser utom grädden som du häller i till sist, häll i så mycket som behövs så det blir en smidig smet.
Forma till lagom stora biffar (vi gjorde 8 st) och stek i smör, 4-5 minuter per sida på medelvärme.

Till maten drack vi ett Ripassovin som vi köpte när vi var i Köpenhamn senast. Smakade väldigt bra till maten  och springer ni på det så tycker vi absolut det är väl värt att köpa en flaska.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

onsdag 25 maj 2011

Söndagsmiddag med andra matbloggares hjälp!

Jodå, ni läste helt rätt, vår middag i söndags fick vi till med 3 härliga matbloggares hjälp. Inte så att de var här och kockade till oss eller så, nej då, men vi använde oss av både recept och ingredienser från dom. Dessutom fick vi användning för det ena paketet kött som Håkan fick av jägaren som han stötte på när han var på väg hem från jobbet häromveckan.

Tada! Vår smarriga söndagstallrik!

Till en början så innehöll jägarens paket älgkött som maldes ner till färs som vi gjorde biffar på.
Ett gott tillbehör skrev Karin om förra veckan och det föll vi genast för, en skogsbärskompott med vodka i.
En god sås ville vi ha till och det blev en svampsås efter ett recept som vi hittade hos en annan Karin.
Slutligen var det Emmy som fick stå för en viktig ingrediens, nämligen svampen som vi hade i såsen. Inte illa minsann, vi har alltså en egen leverantör av svamp och inte vilken svamp som helst, trattkantareller! Är det lyx eller är det lyx!
Tusen tack för svampen Emmy, den var så uppskattad!

En påse kom på posten, undrar just vad postverket tänkt om det stod att det var svamp i kuvertet...
Vi la svampen i blöt och då förvandlades den till detta vackra:

Om du gör såsen på torkad svamp så lägg den i blöt innan du använder den. Glöm inte att spara spadet och smaksätta såsen med det. Blir det spad över så frys in till nästa gång du ska ha svampsås eller soppa. 

Svampsås på Mårtenssons vis
200 g svamp, ca 2 dl torkad
2 schalottenlökar
4 dl vispgrädde
½ dl svampspad
3 msk portvin
salt och svartpeppar
maizenaredning
Stek svampen i riktigt med smör, hacka löken och låt den fräsa med. Häll i vin och låt det koka in. Slå i grädde och spad och  låt puttra en stund under omrörning. Red av med maizena och smaka av med kryddor.


Skogsbärskompott
4 dl lingon (frysta går utmärkt, vi hittade på Willys)
2 dl blåbär (frysta går utmärkt)
2 dl strösocker
1 dl vodka
Blanda samman alla ingredienser i en glasburk och låt kompotten stå 3 dygn, gärna vid fönstret. Vänd burken då och då så sockret löser sig, men var försiktig så inte bären går sönder.

Jaha, då undrar ni kanske över receptet på biffarna? Ja, dom får ni helt enkelt vänta tills i morgon - då kommer receptet på våra älgfärsbiffar. Håll ut!

Ett stort tack till Karin, Karin och Emmy för vår goda middag!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

tisdag 24 maj 2011

Varm macka med skinka, tomat och mozzarella

Tisdagar är ju de dagar då Håkan jobbar extra länge och därför blir det oftast något lättare som ligger på våra tallrikar dessa kvällar. Ingen tung middag vill vi ha när det är matdags runt 8 på kvällen! Under vintern har det blivit mycket soppa som serverats, men det känner vi inte alls för vid denna tiden på året, även om det inte riktigt känns som någon högsommar än.
Då kan det passa bättre med varma mackor och därför stod glädjen högt i taket när vi upptäckte en hel smörgåsmapp i Gröna lådan! Flera av recepten var just på varma mackor så vi har en hel del att välja mellan:)

Förra tisdagen blev det en varm macka med Italienska smaker på recept från just Gröna lådan och det blev en riktig favoritmacka:

Balsamicocreme var väldigt gott att ringla över!

Italiensk skinkmacka   2 pers
6 skivor bröd
2-3 tomater, beroende på storlek
200 g rökt skinka
1 pkt mozzarellaost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1½ dl hackad basilika
Skiva tomaterna och lägg dom på bröden. Strimla skinkan, riv mozzarellan och blanda ihop med pressad vitlök, basilika och olja. Fördela på brödet, salta och peppra. Gratinera på 225grader, mitt i ugnen i ca 10 minuter.

När vi gör varma mackor så brukar vi oftast välja Polarbröd extrem som har ett högt fiberinnehåll, 10,7% närmare bestämt. VI tycker det mättar bra utan att vi behöver sätta i oss en faslig massa mackor och dessutom gillar våra magar brödet:)
Ikväll vankas det en macka med bl.a tonfisk och kapris, får se om den blir lika smarrig.

Visste ni förresten att det går alldeles utmärkt att frysa mozzarellaost? Vi brukar köpa hem ett gäng när det är billigt och slänga in i frysen, perfekt att ha hemma när suget sätter in, vilket det gör väldigt ofta för tillfället...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
Xxx

måndag 23 maj 2011

Nypotatispremiär

Har ni haft en bra start på veckan? Planerat in veckans middagar på matsedeln? Blir det något gott? För vår del blir det torsk idag, det blir en repris på ett tidigare recept som vi blev väldigt förtjusta i. Blir ni nyfikna hittar ni receptet här.

Nypotatisarna har börjat dyka upp i affärerna och i torsdags var det dags för premiär för de goda knölarna här i vårt kök, vi kunde inte hålla oss längre. Eller, rättare sagt, Håkan kunde inte hålla sej längre. Så till en bit varmrökt lax serverade han frugan grön sparris, nypotatis och en riktigt god sås som han själv komponerat! Det var en väldigt mätt och belåten hustru som lämnade bordet...


Håkans goda kalla sås, perfekt till fisk
1 dl gräddfil
2 dl turkisk yoghurt
3 msk grädde
½ dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk lökpulver
½ tsk citronpeppar
½ dl hackad dill
salt och peppar
Blanda samman allt och låt såsen stå kallt till servering.

Hur är det för er del, har ni smakat nypotatisarna än?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

söndag 22 maj 2011

Rabarbersorbet

Det har varit en fin dag i dag, sol och härligt blå himmel hade vädergudarna på sin meny. Men nu svartnade himlen plötsligt och ett fasligt åsk- och hagelstormoväder bröt ut! Vilken ljusshow och vilka knallar Tor han bjuder oss på, fram med stearinljusen och äta middagen som om det var november månad...

Före

Efter. Man kan knappt tro att det är samma dag...

Som tur är så passar verkligen dagens middag in till detta höstväder, det känns verkligen helt rätt att njuta av viltbiffar med en massa goda tillbehör. 
Fast den middagen tänker vi inte bjuda er på idag, istället får ni ett recept på en smarrig rabarbersorbet som vi åt till igår. Det är ju säsong för de goda stjälkarna nu och vi har turen att oftast få en laddning, eller två, av Håkans arbetskompis Eva - Tack!


Rabarbersorbet
350 g rabarber
1 apelsin
3/4 dl socker
några droppar lime
1,25 dl vitt vin
Skölj och dra bort skalet från rabarberna och dela i mindre bitar. Skala apelsinen, dela i stora bitar och ta bort kärnorna.
Blanda allt i en gryta och låt det koka 10 minuter.
Kör allt i en mixer och låt det sedan svalna helt. Kör i en glassmaskin till det är klart.
Har du ingen glassmaskin slår du smeten i en form som du täcker över och ställer i frysen. Rör om då och då under tiden den fryser.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

lördag 21 maj 2011

Lite från igår.

Soligt och härligt har det varit i våra trakter idag, perfekt väder för en långpromenad. Håkan jobbar idag så för min del blev det en promenad med lite blomplockning och fröplockning. Blommorna står i vas och lyser upp rummet, fröna ligger och torkar i väntan på att bli använda...


Gårdagen bjöd på en hel del shopping, vi kom hem med en hel del kläder från Esprit båda två. 3 av deras affärer i stan skulle lägga ner och därför såldes kläderna ut, vilka kanonpriser. Håkan fyndade jacka och tröjor, jag hittade också några tröjor och jeans. Naturligtvis blev det besök i diverse affärer med köksattiraljer och mattillbehör, det kan vi bara inte hoppa över.

På Cervera, en av våra favoritbutiker i Malmö, här kan vi gå och kolla grejer länge... Kanske nya vinglas?

En annan favorit, så mycket att botanisera runt bland:) En krydda till burgare och en blivande gå-bort-present fick följa med hem.

Middagen intog vi här, med stora förväntningar efter att vi blev så nöjda med deras mat när vi var i Stockholm i höstas. Tyvärr blev vi ganska besvikna och missnöjda med maten, även om deras uteservering var härlig att sitta på i solen. Nästa besök i storstan går vi helt klart någon annanstans... 

Håkans burgare med pommes

Ankis chicken fingers med pommes och dressing. Föga imponerande faktiskt, torrt och menlöst. 
Pommesarna smakade inte alls som de gjorde förra gången och det tyckte vi var väldigt märkligt. Borde de inte tillagas på samma sätt på alla ställena i en kedja av restauranger? 

Ölen var det inget fel på i alla fall, tack och lov:) Jaja, man kan inte bli nöjd alltid.

Vi lyckades lägga vantarna på dessa två flaskor av xiders senaste tillskott, nya smaker och de verkar gå åt som smör... Den vänstra med smak av passionsfrukt och chili var överraskande god, mycket smak av passionsfrukt och en svag aning av hetta i eftersmaken. Den högra kanske lite mindre god, smak av svart vinbär och nässlor (?). Tyckte mest den smakade vingummi faktiskt, de svarta bitarna i påsen alltså. Provat?

Smaklig spis! / Anki och Håkan

fredag 20 maj 2011

Vi återvinner vår kaka.

Härliga fredag är här igen! Vi har just trampat ner i Ystad efter en heldag i Malmö, mycket shopping, glassätning och matätning. Mer om Malmöturen i morgon...
Väl hemma i stan igen så tog vi en sväng ner om i ostkällaren och köpte på oss lite god ost till kvällen. Har just suttit ute på balkongen och njutit av ett Ripassovin till ostarna, men tyvärr försvann solen så det blev lite väl kallt... Härligt var det i alla fall så länge det varade:)


En kittost och en gruyèreost, den sista var väldigt god till vinet.

Som vi skrev igår så var ju vår mjuka chokladkaka tänkt att återvinnas till en söt och smarrig efterrätt, vilket den också gjorde. Det är nämligen det som är månadens tema hos Tea på Söta saker, att återvinna och skapa något sött av återvinningen. Först tyckte vi att det var ett svårt tema att komma på något till, men vi har ju hängt på alla andra gånger så vi har verkligen funderat och funderat och funderat...
Och så plötsligt kom vi på det - Glace au four så klart! Det är ju återvinning om nåt när en tråkig sockerkaka förvandlas till en härligt söt efterrätt på bara några minuter. Man kan variera den i oändlighet, med olika bär, frukter, olika sorters glass, ja man kan till och med variera den mjuka kaka som ska vara i botten.

Denna varianten är helt och hållet vårt eget "hitte på" och vi är hur stolta och nöjda som helst:


Glace au four med jordgubbar
1 chokladkaka av typen sockerkaka
1 liter jordgubbar
4 msk apelsinlikör, vi tog Cointreau
2 pkt á ½ liter vaniljglass
6 äggvitor
3 dl socker
Klyfta jordgubbarna och marinera i apelsinlikören minst 30 minuter.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret och vispa några minuter till så sockret löses upp.
Dela chokladkakan mitt av på längden. Lägg bottenhalvan i en ugnsfast form. Lägg på ungefär 3/4 av jordgubbarna och slå över vätskan. Lägg på glassen så det täcker bären och lägg därefter på resterande jordgubbar. Täck sedan hela skapelsen med marängsmeten, det är viktigt att allt är vältäckt så inte glassen börjar smälta i ugnen, bara kladda på!
Ställ sedan in formen i ugnen på ca 275 grader i ca 8 minuter, marängen ska börja bli lite brun innan det är dags att ta ut den. Servera direkt, ingen tid att stå och dekorera och pilla, bara att kasta sej över hela härligheten och NJUTA!

Och så här ser det ut när 5 sötsugna Ystadsbor inte orkar med efterrätt...

I Ankis familj serverades det gärna "varm glass" till efterrätt så hon har ätit det flera många gånger. Första gången Håkan smakade detta söta underverk var faktiskt hemma hos Ankis mor och far! Vi har aldrig själv gjort det tidigare så vi var verkligen nybörjare, men som tur var så har Carina (Ankis syrra) gjort det mer än en gång, så det kändes tryggt att henne vid vår sida i köket!

Nu vill vi önska er alla därute en riktigt härlig helg, med mycket god mat och dryck!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

P.S. Tack för alla hållna tummar i går, de hjälpte bra, vi gick hem med första pris så det lär bli en finfin middag när vi ska äta upp dom:) DS.